Hvad skal være klar, for at du kan lave din egen hjemmeside?

Der er visse ting du skal have klar hvis du har tænkt dig at lave din egen hjemmeside. Meget ofte starter folk et helt forkert sted når de ønsker at have deres egen hjemmeside. Det kan være, at de har helt klare ideer til farveskala, grafik, logo og opsætning. Det er naturligvis også meget vigtigt, men det er dog ikke ting der er nødvendige at have styr på for at oprette en hjemmeside. Sådanne ting kan man blot begynde at kigge på når man rent faktisk har fået købt sig et domæne og når man har et webhotel.

Find domæne som det første

Et godt tip er, at det første du gør er at finde et domæne. Her er der mange forskellige sites på nettet hvor du kan se hvorvidt et domæne er optaget eller ej. Har du allerede en ide til et navn på din kommende hjemmeside kan du blot indtaste dette. Så vil sitet sige, hvorvidt domænenavnet er til stede eller ej. Hvis det er noget du kan købe bør du med de samme købe det så du er sikker på, at ingen andre har taget det.

Ved at købe et domænenavn er du allerede ret langt. For så kan man sige, at du allerede har en hjemmeside og ingen andre kommer og tager den ide til navnet på din hjemmeside som du havde.

Det næste er at finde et webhotel

Det er vigtigt, at have et domænenavn da det sådan set er en forudsætning for overhovedet at have en web-baseret identitet. Det næste du skal gøre er dog også meget vigtigt. Det handler om, at du skal have et webhotel.

For hvis ikke du har et webhotel har du intet sted, hvor du kan opbevare alle de posts, blogindlæg, billeder, videoer og tekst du lægger op på dit site. Det betyder også at andre ikke kan komme og lave blogindlæg da de ikke har noget sted at blive gemt. Med et godt webhotel har du dog masser af GB, som du kan uploade i form af indhold og meget andet på hjemmesiden. Uanset hvilken form for hjemmeside du har er det vigtigt at kunne uploade indhold. Selvom du har den mest simple side uden bruger content har du stadig brug for en server et sted i verden, der gemmer alt det du lægger op når du bruger hjemmesiden.